Digitoituja sivuja

  Sanomalehdet Aikakauslehdet Pienpainatteet Yhteensä
Sivuja 4 385 967 6 363 346 129 465 10 878 778
Joista vapaassa käytössä 67 % 33 % 100 % 48 %

Usein kysytyt kysymykset

Tietoja palvelusta

Kansalliskirjaston digitoituja kokoelmia voi käyttää vapaasti netissä, seuraavin rajoituksin.Tekijänoikeuden alaista aineistoa voi käyttää:

Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen rekisteriseloste

1) Rekisterinpitäjä

Kansalliskirjasto
Digitointi- ja konservointikeskus
Saimaankatu 6
50100 Mikkeli
p. 050 3175525 (klo 9-15)

http://digi.kansalliskirjasto.fi -sivustolta löytyvän palautelomakkeen kautta voi ottaa yhteyttä rekisterinpitäjään. Rekisterin pitäjä pyrkii vastaamaan viimeistään viikon kuluessa rekisteröintiä koskeviin palautelomakkeen kautta lähetettyihin ongelmiin ja palautteisiin.

2) Rekisterin nimi

Digin käyttäjien henkilörekisteri

3) Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsiteltävät henkilötiedot ovat leikkeiden merkitsemiseen rekisteröidyttäessä kysyttäviä henkilön nimitietoja ja sähköpostitietoja, joita tarvitaan käyttäjien ja palvelun ylläpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttamiseen. Nimitietoa ei vaadita muodossa etunimi sukunimi. Rekisterin sisältämiä henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille.

4) Rekisteröityjen ryhmä ja näihin liittyvät tiedot

Viestinnän tunnistamistietojen käsittely

Verkkoliikenteestä jää jälkiä palvelimien ym. taustajärjestelmien lokitietoihin. Merkintä sisältää tietoa vierailuajankohdasta, päätelaitteesta, yhteydenmuodostustavoista ym.

Kaikki Käyttäjät voivat selata Digiä vapaasti anonyymisti. Tiettyjen lisätoimintojen tarjoamiseksi Digissä voi rekisteröityä Käyttäjäksi valittujen kolmansien osapuolten tarjoamilla tunnuksilla, kuten Googlen, Facebookin ja Twitterin tai Digiin luoduilla tunnuksilla. Tunnistautumistietoja käytetään vain käyttöoikeuksien hallintaan esim. asiakaspalvelutilanteessa teknisten ongelmien selvittämisessä, palvelun kehittämisessä ja tilastoinnissa tai väärinkäytöksien havaitsemisessa tai selvittämisessä.

Käyttäjätunnus voidaan lukita tai poistaa perustuen epäasialliseen käyttöön tai väärinkäytöksiin tai käyttäjän vaatimuksesta.

5) Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Tietoja ei luovuteta eikä siirretä järjestelmän ulkopuolelle.

6) Rekisterin suojaus

Käyttäjätiedot pidetään suojatussa tietokannassa, jossa salasanakäyttäjien salasanat on kryptattu. Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina.Vain ylläpitohenkilökunta työ- tai asiakaspalvelutehtävien vuoksi voi käsitellä näitä tietoja.