1. 1 (Insände.) Hushålls-Underrättelser. l. Att göra mjöl af potatis. 2. Att göra ostlöpe. 3. Att göra god ost. [F. v. Knorring]
    Åbo Tidningar nro 25 20.06.1796
  2. 2 Kirjallisuutta. Toimellinen ja taitava juuston tekijä.
    Sanomia Turusta nro 31 04.08.1857
  3. 3 Juuston tekemisestä. M.T-e.
    Otawa nro 38 28.09.1861
  4. 4 Aikakautinen herätyksen huuto. (Juuston valmistamisesta)
    Suometar nro 98 11.12.1863
  5. 5 Landthushållning. Om beredning af skummjölksost.
    Helsingfors Dagblad nro 51 22.02.1873
  6. 6 Om beredning af halffet ost. -n.)
    Helsingfors Dagblad nro 17 19.01.1874
  7. 7 Nykyisen valtiomeijeristin hyödystä yleisölle. (Juustonteosta.) D.T.
    Suomalainen Wirallinen Lehti nro 1 02.01.1877
  8. 8 Om beredning af skummjölksost.
    Folkwännen nro 74 31.03.1885
  9. 9 Landtbruk (För W.T. af V.E.) XIV. (Ost af sötmjölk.)
    Wasa Tidning nro 79 06.07.1886
  10. 10 Helmjölksost.
    Folkwännen nro 4 07.01.1887
  11. 11 Ostindustrin i Finland.
    Nya Pressen nro 323 26.11.1888
  12. 12 Ost tillvärkningen i Finland. Forts.
    Nya Pressen nro 25 01.01.1890
  13. 13 Kuoritusta maidosta tehty juusto on arvollinen ravintoaine.
    Turun kuva-lehti nro 47 23.11.1890
  14. 14 Voista ja juustosta. (Näitten ainekset.)
    Oulun Wiikko-Sanomia nro 5 31.01.1874
  15. 15 Hvarför köpes utländsk ost, under det de inhemska ostfabrikanterna hafva sin vara liggande osåld. G.G.
    Nya Pressen nro 52 23.02.1883
  16. 16 Många bäckar små göra en stor å. (Tillvaratagandet af de för ostlöpe fabrikationen behöfliga kalfmagarne.)
    Nya Pressen nro 129 14.05.1888
  17. 17 Juustonteko. Potu.
    Sanan-Lennätin nro 32 09.08.1856
  18. 18 Mikkelistä. S. Sakarinpojan neuvoja talouden ja karjanhoidon asioissa. Juuston valmistamisesta.) A.M-n.
    Suometar nro 32 08.08.1856
  19. 19 Yhteisistä juustotehtaista kylissä ja pitäjissä. (Otettu hra Bergelinin aikakirjasta Tidskrift för Svenska landtbruket och dess binäringar .)
    Päivätär nro 33 13.08.1864